B de Banyoles

B de Banyoles

El passat diumenge tocava el triatló B de Banyoles, 2200 metres nedant, 80 km en Bici i 20 de cursa a peu.

Uns dies abans de la prova, un mail de la federació informava que a causa de les característiques de la carretera, en els aproximadament 6-7 km en que es passava per Banyoles estaria permès el Drafting (malauradament el gran protagonista de la prova), per tant en uns 25 km dels 80. Mala idea fer-ho públic. O sinó s’hauria d’haver posat un cartell avisant on començava i on acabava la prohibició.

El dissabte un grup de picornells varem sortir a direcció Banyoles, per no haver de fer el desplaçament el mateix dia de la prova ja que de Barcelona a Banyoles hi ha una hora i mitja de cotxe.

Varem anar a veure com era el circuit de bici. Circuit de trencacames on hi havia pocs trams plans, però sense cap pujada molt forta.

El bon humor, les bromes i els “piques” divertits varen ser l’habitual durant tot el dia, sobretot el meu amb el Carlos Ariza, que va acabar amb una aposta. (Si ell guanyava, m’havia d’afaitar la barba, si guanyava jo, se l’havia de deixar ell)

El dia D, tot i que quedaria millor dir el dia B, ens llevem d’hora, baixo al menjador de l’hotel Can Xabanet que ens havien deixat tot preparat per poder berenar (esmorzar per els peninsulars), on vaig fer un cafè i vaig tornar a l’habitació a menjar el que he comprovat que em va millor, pastel energètic  (Nutrisport) i musli amb llet d’avena.

Deixem les coses a boxes, veig que cada cop tinc més integrat on deixar-ho tot, i com agafar referències en el box … I ens dirigim a la zona de sortida. Animo a l’Olga que esta a punt de començar (Les noies començaven 7 minuts abans), escalfo una mica, comprovo que el neoprè esta ben col·locat, que no entra aigua enlloc  i espero a la sortida.

Natació

Sortida de natació a dintre de l’aigua, estic al centre del grup i al sortida es una mica caòtica, braços i triatletes per tot, noto que m’estiren del portachip, però que no s’ha desenganxat, així que segueixo com puc, després de la segona boya la cosa es despeja una mica i nedo més còmode, anat a peus d’un. Al girar a la 4ª boia veig que hi ha un cordill en el fons que sembla que va direcció a la 1ª boia, així que sense deixar de vigilar la direcció el segueixo, estic nedant sol, però a bon ritme, acabo la volta seguint un altre cordill que hi havia entre les boies 2 i 3. Surto de l’aigua amb la sensació que no he nedat molt bé, miro el rellotge i veig que marca 35’, no se si es està bé o no, vaig una mica cabrejat :-)

T1

Transició llarga, entre l’arribada de la natació i el box hi havia uns 500 metres, recupero alguna posició, quan arribo al box veig que hi ha casi totes les bicis, sembla que he nedat millor del que em pensava, però al arribar a la bici em costa treure’m el neoprè i posar-me els calcetins i les sabates de bici (En mitja distancia no em poso les sabates a la bici, ja que prefereixo anar ben cordat i còmode), no tinc molt equilibri en aquell moment.

Ciclisme

Després de les últimes proves on la gent em passava a la bici com si fossin avions,  l’objectiu principal a Banyoles era donar-ho tot a la bici, no guardar res per la part de córrer, quan em baixi de la bici ja veurem que passa.

I aixi ho vaig fer, a les pujades baixava plat però anava a bon ritme, en pla acoblat i mantenint un ritme alt, des que em vaig fer el bikefitting a Velodrom Studio, acoblat vaig molt còmode i puc donar més força als pedals i a les baixades mantenir les referències amb el de davant, ja que no son bon baixador.

Acabant la 1a de les 2 voltes m’agafa un grup de uns 7 o 8 ciclistes que clarament van a roda, 3 son del mateix equip, una vergonya, em trobo a la baixada a dintre del grup i no tinc opció de fer res, desprès de casi una hora donant-ho tot a la bici em sembla molt injust haver de frenar per culpa dels cabrons aquests, així que decideixo seguir al meu ritme, fent la meva cursa i el peloton ja marxarà, amb això que quan ja els tinc a uns 7 metres i entrant a Banyoles, en el tram més estret de la carretera m’avança un altre grup de uns 7 o 8 més. Em torno a trobar al mig i encara puc fer menys, intento posar-me al mig de la carretera per no anar amb el grup, però es impossible, faig el gir a la rotonda i començo la segona volta. A la primera pujada el peloton de 14-15 que s’havia format es desfà i marxa una mica, torno a la meva cursa, cabrejat perquè la situació que no he buscat.

Al km 60 veig la primera moto de jutges, alguna cosa no han fet bé (només 2 targetes grogues en una cursa que els grups es veien a kilometres) , acabo la 2a volta i quan vaig a posar un peu a terra veig el Matthiew que m’ha recuperat a la bici el que li he guanyat a l’aigua.

T2

La segona transició la faig molt ràpida, aquí si que em trec les sabates en marxa, em poso les bambes i la visera i ràpid a per l’Ariza, he de conservar la barba!!

Cursa

Començo la cursa molt tocat, casi no puc aixecar els peus de terra, però he de seguir em queden 20km i he d’acabar, en aquest moments recordo l’ultim entreno de transició que vaig realitzar amb el Vizcaino i el Marc on vaig fer 12km a molt bon ritme després de 90km en bici. Així que em vaig dir que com a mínim fins al final de la segona volta havia de córrer.

Amb això que abans d’arribar al primer kilometre em trobo el Ariza, sembla que si no passa res estrany conservaré la barba :-) , el passo i marxo per donar-me uns metres d’avantatge per si no puc mantenir el ritme, fins el km 4 em poso rere un corredor que va a un ritme semblant al meu i intento seguir-li el ritme, en aquell moment l’avanço i penso que podem anar fent relleus els 2 però es va quedant. Passo per on hi havia l’Aura i l’Octavi animant i fent fotos i acabo la primera volta, la segona part de volta s’ha fet molt més curta que la primera.

Faig la segona volta igual que la primera, patint els primers 3 i mig, i a bon ritme a partir d’allà, on pregunto a l’Aura si tinc el Carlos Gimenez prop (Quedar davant el Papito era una opció que ni contemplava al inici del dia), em diu que a 40 segons o un minut màxim, al escoltar això faig uns càlculs mentals (Ell deu anar aproximadament a 4:20 – 4:25). Si vaig a 4:15 tinc opcions!! A per ell!

A falta de 4 km el veig de lluny, però cada cop més a prop, sinó el passo com a mínim arribaré amb ell, no em crec la cursa que estic fotent.

Finalment a falta de 3, a l’avituallament, em poso al seu costat i desprès d’uns metres comentant la jugada em poso a tirar,  em diu que que tiri que em veu més fresc i arribo a meta en 4:26:09, una mica marejat per el sobreesforç però molt content per com ha anat tot, posició 71 de 528 Inscrits ( 460 acabats).

Vull agrair a L’Aura, Octavi, David i Ivan per els ànims i per donar-me referències.

Felicitar als 17 picornells que participaven a la prova, tots van acabar, en especial les noies (Leo, Maria, Olga i Chiara) i al Jonatan que debutaven.

Tot i que per la crònica sembli que lluitem entre nosaltres, hi ha molt bon rollo i esportivitat al club, l’únic que si hi ha opció d’avançar a algú que coneixes i que saps que el seu nivell es semblant o una mica millor que el teu, sempre es satisfactori. I de moment conservo la barba :-D

Crec que ja he explicat prou be lo del tema drafting, no entraré en si l’organització ha de limitar el número d’inscripcions, fer diferents onades de sortida, ser més inflexibles amb les penalitzacions … Però aquí tenim un problema i no es veu que es prenguin mesures per solucionar-lo.